Tips & Tricks

Her på siden kan du finde tips og tricks, som kan hjælpe dig i hverdagen. Vi opdaterer siden løbende, så hold øje med den. Du kan til enhver tid kontakte os, hvis du er i tvivl om noget.

SIKKERHED! TEST HPFI - 2 GANGE ÅRLIGT (SOMMER-/VINTERTID)

En fejlstrømsafbryder, en RCD eller et HPFI-relæ er alle det samme, og skal være med til at beskytte mennesker og dyr mod livsfarlige stød, samt en brand der opstår på grund af elfejl. Det er et lovkrav at installationen beskyttes. Det er vigtigt at denne virker, men for at kunne kontrollere den, er en række tests med avanceret udstyr nødvendige.

Med fordel kan man dog selv se om sit relæ kan koble ud stadig, som er nødvendigt for at relæet vil virke. Dette bør gøres 2 gange årligt, og for at kunne huske det, kan man nemt gøre det, når det bliver sommer- eller vintertid.
Slår HPFI-relæet ikke fra ved aktivering af testknappen, skal det skiftes, og dette må kun udføres af en autoriseret el-installatør.

Læs mere her i Sikkerhedsstyrelsens guide til supplerende beskyttelse med HPFI 

SPAR PENGE!

Der kan være rigtig mange penge at spare ved at skifte sine gamle traditionelle pærer ud med nye LED. En LED-pære kan bruge op til 80% mindre strøm end de gamle. Har I allerede sparepærer i jeres lamper kan I med fordel også skifte disse ud. Ved at gøre dette, slipper I også for den lange opvarmningsperiode sparepærer har.

Kan man godt lide det look en glødepære gav, kan man i dag få et bredt udvalg af pærer, som har en lignende effekt.

GEM LEDNINGERNE VÆK!

Alle kender det, at man får noget nyt, man gerne vil have koblet til med det samme, for at få det i brug. Desværre glemmer vi tit at skjule ledningerne, enten fordi vi tænker det tager for lang tid, eller fordi vi er overbeviste om at vi ordner det, lidt senere.

Det behøver dog ikke tage lang tid!  
Det er nemt og hurtigt at gøre med kabelkanal.

TRÆT AF DINE GAMLE OG SLIDTE KONTAKTER?

Det er fuld lovligt at skifte gamle afbrydere og stikkontakter ud med nye, om man må endda gøre det selv! Du skal selvfølgelig først slukke for strømmen, før du begiver dig ud i det.

Se hvordan du selv kan skifte en gammel stikkontakt hos Sikkerhedsstyrelsen.

BDs elinstallation - autoriseret elinstallatør i svenstrup

Scroll to Top