Tips & Tricks

Her på siden kan du finde tips og tricks, som kan hjælpe dig i hverdagen. Vi opdaterer siden løbende, så hold øje med den, eller følg os på Facebook – her får du også nyheder om tilbud, og du kan finde inspiration til dit næste projekt.

Du kan til enhver tid kontakte os, hvis du er i tvivl om noget.

Elektrikerens tips og tricks 1

SIKKERHED!
TEST HPFI - 2 GANGE ÅRLIGT

En fejlstrømsafbryder, en RCD eller et HPFI-relæ er alle det samme, og skal være med til at beskytte mennesker og dyr mod livsfarlige stød, samt en brand der opstår på grund af elfejl.

Det er et lovkrav at installationen beskyttes. Det er vigtigt at denne virker, men for at kunne kontrollere den, er en række tests med avanceret udstyr nødvendige.

Med fordel kan man dog selv se om sit relæ kan koble ud stadig, som er nødvendigt for at relæet vil virke. Dette bør gøres 2 gange årligt, og for at kunne huske det, kan man nemt gøre det, når det bliver sommer- eller vintertid.

Slår HPFI-relæet ikke fra ved aktivering af testknappen, skal det skiftes, og dette må kun udføres af en autoriseret el-installatør.

Læs mere her i Sikkerhedsstyrelsens guide til supplerende beskyttelse med HPFI.

Elektrikerens tips og tricks 2

SPAR PENGE!

Der kan være rigtig mange penge at spare ved at skifte sine gamle traditionelle pærer ud med nye LED. Med en LED-pære kan du spare op til til 80% sammenlignet med traditionelle lyskilder.

Har du allerede sparepærer i lamperne, bør du også få disse skiftet ud. LED-kilder er mere effektive – og så slipper du for den lange opvarmningsperiode sparepærer har.

Er du vild med det varme lys fra glødepæren, findes der i dag et bredt udvalg af LED-pærer, som har en lignende effekt.

Du kan læse mere om, hvordan du kan spare penge på din næste elregning her. 

Elektrikerens tips og tricks 3

GEM LEDNINGERNE VÆK!

Alle kender det, at man får noget nyt, man gerne vil have koblet til med det samme, for at få det i brug. Desværre glemmer vi tit at skjule ledningerne, enten fordi vi tænker det tager for lang tid, eller fordi vi er overbeviste om at vi ordner det, lidt senere.

Det behøver dog ikke tage lang tid!  
Det er nemt og hurtigt at gøre med kabelkanal.

Elektrikerens tips og tricks 4

TRÆT AF DINE GAMLE OG SLIDTE KONTAKTER?

Det er fuld lovligt at skifte gamle afbrydere og stikkontakter ud med nye, om man må endda gøre det selv! Du skal selvfølgelig huske at slukke for strømmen, før du begiver dig ud i det.

Er du i tvivl om fremgangsmåden, er du mere end velkommen til at kontakte Claus.

Ellers kan du på dette link se Sikkerhedsstyrelsens video om, hvordan du selv skifter en gammel stikkontakt.

BDs elinstallation - autoriseret elinstallatør i svenstrup

Scroll to Top